SET BERSALIN D’HERBS

KANDUNGANset-bersalin

  1.  PATI HERBA MAK BIDAN
  2.  PILIS & PARAM MAK BIDAN
  3.  KRIM PANAS MAK BIDAN
  4.  KAPSUL JAMU MAK BIDAN
  5.  MINYAK TELON
  6.  TUNGKU HERBA MAK BIDAN
  7.  PERAWAN HERBAL WASH

Percuma MANDIAN HERBA MAK BIDAN


Khasiat Parti Herba Mak Bidan

Menambah tenaga dan memberi kesegaran selepas melalui proses bersalin, memulih dan               menyihatkan rahim, menyembuhkan luka jahitan.

patiherba-makbidanCara Penggunaan: Diambil mulai hari pertama sehingga hari ke 20 selepas bersalin 1 sudu pagi & 1 sudu petang selepas mkn.

Review Salah seorang pengguna :

Saya macam biasa la. Ubat yang minum-minum ni liat sikit. Tengok nama pun pati herba, confirm bau tengik & pahit ni. Tapi bila dah cuba, wow! sedap! Langsung tak rasa herba. Rasa masam manis buah asam jawa tu. Saya langsung tak rasa penat badan masa dalam pantang. Berkesan!


Khasiat Pilis Dan Param Mak Bidan

  1. Membuang angin dalam badan, mencantikkan kulit dan memanaskan badan
  2. Juga digunakan sebagai lulur untuk membersihkan kulit badan
  3. Boleh digunakan di bahagian dahi sebagai pilis untuk mengelakkan pening kepala, menyejukkan mata dan kepala.
  4. Tidak perlu dibancuh ( bentuk cecair)
  5. Digunakan selepas menggunakan krim panas Mak Bidanpilis-air-mancur
  6. Sapu diseluruh badan kecuali payudara dan perut

Cara penggunaan : digunakan selepas menggunakan krim panas Mak Bidan Sapu di seluruh badan dan di dahi (kecuali payudara & perut).

Review Salah seorang pengguna :

Saya terpengaruh beli set Bersalin ni dulu pasal ni lah. Kalo set bersalin yang lain, Pilis & param kan kena bancuh dulu baru sapu kat badan. Dah lah melekit-lekit, pastu leceh bila terkena kat baju, bengkung semua. Tapi Pilis & Param Mak Bidan ni macam bedak sejuk. Goncang sebelum sapu kat badan. Rasa berangin je dan wangi pulak tu. Bahan-bahan pun dari bedak sejuk, batu nasila, air mawar etc. Best!


Khasiat Krim Panas Mak Bidan

krim-panas-beherba-dherbs

  1. Mengeluarkan angin dalam badan, membakar lemak, melangsingkan badan dan mengurangkan selulit
  2. Di sapu di seluruh badan terutama di bahagian perut sebelum memakai bengkung

Cara penggunaan – digunakan sebagai krim urutan selepas bersalin, sapukan di seluruh badan terutama di bahagian perut sebelum memakai bengkung seterusnya di bahagian peha, punggung & lengan bagi tujuan mengurangkan selulit & membakar lemak (jangan sapu di bahagian payudara bagi wanita yang menyusukan bayi)

 

Review Salah seorang pengguna :

Yang ni pun best. semenjak lepas bersalin ni saya belum timbang berat badan saya. Tak kisah la slim ke tak, tapi saya rasa badan saya ringan. Saya tak mengalami rasa lenguh-lenguh atau penat, sakit pinggang ke coz saya sapu ni kat seluruh badan. Bila betis rasa tegang sikit bila satu hari berkejar dengan anak-anak, saya sapu je krim panas ni. Hilang terus. Lagi pon krim ni hangat selama 12 jam. Compare dengan Fellina inch loss lotion, Krim panas ni lagi berkesan kut. Cuma bau je la..bau herba. Tak sesuai nak sapu kalo nak kluar jalan-jalan. Perfume tak boleh cover…hihihi. Saya bagi 4 bintang! hahahaha..sesuka saya je kan.


Kapsul Jamu Mak Bidan

Merapatkan otot vagina, mengecutkan rahim, melangsingkan badan dan menambah tenaga serta menyihatkan badan.

Arahan pemakanan – ambil 1 biji 3 kali sehari mulai hari ke 21-40 selepas bersalin. Banyakkan minum air suam .

 Review Salah seorang pengguna :

Yang ni saya telan je. Rasa badan tak sakit, keluar angin, ok la tu…berkesan la kut.


Khasiat Minyak Telon

Digunakan untuk mengatasi masalah kembung perut dan menghangatkan   badan bayi.

minyak-bayiCara penggunaan sapu di bahagian perut, dada, belakang badan, tapak kaki bayi selepas mandi.

Review Salah seorang pengguna :

Satu benda yang saya kurang berkenan dengan minyak telon ni. packaging dia. botol kecik tu ah cute dah. Tapi tak praktikal la nak buka tutp botol tu. Ketat sikit, pastu mudah meleleh tumpah. Minyak dia ok lah untuk baby. Tapi saya very particular bab=bab presentation ni. Bila presentation tu cantik, packaging menarik, kita akan confident nak beli. Tambah pulak kalo produk tu praktikal. lagi la orang suka kan..harap-harap management D’herbs terbaca lah ni..hihihi…boleh la diorang tahu feedback dari pengguna.

 


 

Khasiat Tunku Herba Mak Bidan

Digunakan untuk mengecutkan peranakan, melancarkan perjalanan darah,   membuang angin dan membuang kotoran dalam badan.

Kukus tungku 15-20 minit sebelum digunakan didalam periuk.tungkuberherba-makbidan_300x300

Tungku Beherba Mak Bidan di inspirasikan dari pakar perbidanan melayu asli yang telah di modenkan menjadi tradisi sejak turun temurun dahulu.

Fungsi tungku berherba :

  1. Untuk melancarkan perjalanan darah , melembutkan urat betis yang tegang akibat terlalu banyak duduk, berlari atau berjalan.
  2. Menghilangkan kesakitan bengkak urat yang dialami.
  3. Untuk membuang darah kotor dan membuang angin dalam badan.
  4. Untuk memecahkan angin yang berada di dalam badan dan perut, disamping dapat memecahkan lemak, serta dapat mengatasi masalah perut buncit.
  5. Menghindarkan daripada gastrik.
  6. Melancarkan pernafasan dan menyenangkan membuang asir besar dan kecil.
  7. Ibu yang sedang berpantang amat sesuai menggunakan Tungku Herba Mak Bidan ini.

Cara Penggunaan :

  1. Kukus tunku selama 15-20 minit sebelum digunakan.
  2. Untuk kesan berganda amalkan makanan tambahan pati herba mak bidan bagi menjaga bahagian dalaman ibu bersalin.
KANDUNGAN TUNKU HERBA MAK BIDAN
Daun serai wangi
Daun mengkudu
Daun asam jawa
Daun dan buah limau purut
Chempor
Buah kedeka
Cabai tali
Cabai pintal
Halia
Daun salam
Lengkuas
Halba dan 50 jenis rempah ratus ramuan tradisional melayu yang terpilih..

 

Review Salah seorang pengguna :

  1. Yang ni paling saya tak suka. Bukan saja tungku herba mak bidan ni, tungku herba brand lain pon saya rasa tak praktikal. Renyah! Nak kena stimkan la. tapi bila pakai tak sampai lima minit dah sejuk. Memang tak best. Sebelum ni saya try yang Leesa formula. Macam tu gak. tak panas langsung. Pakai batu sungai jugak yang best kalo nak bertungku. Puas hati.

 


Perawan Herbal Wash

Membersih alat sulit dari bakteria dan memberi kesegaran agar sentiasa bersih dan segar sepanjang hari.

perawan-herbal-washCara penggunaan – titisan perawan herbal wash pada tapak tangan dan cuci pada alat sulit wanita hingga berbuih. Bilas sehingga bersih  .

 

Review Salah seorang pengguna :

Produk yang paling saya suka! 5 bintang untuk Perawan Herba Herbal Wash! Dah la bau wangi, bila guna tu berangin je, bila basuh lagi la…sejuukkkk…nyamaaannn je rasa. hahahaha…seriously, herbal wash ni best! Kesan nya??? bersih dan segar feminine part tu off course! Part lain? kena tanya suami anda…huhuhuhu!


Overall Review dari pengguna:

Overall set ini boleh dikatakan set yang ekonomi dan berkualiti. Kalau misalkata bajet untuk set berpantang anda di bawah RM200, ya memang tidak salah set ini adalah yang terbaik. Ianya datang dengan bermacam produk yang bagus untuk ibu dan bayi dan paling bagus ianya memang mambantu menyembuhkan luka dengan pantas kalau diamalkan dengan cara yang betul.

Lagi satu adalah faktor jenama itu sendiri. Kalau nak ikutkan, jenama Dherbs ini memang sudah lama ada di Malaysia dan termasuk dalam jenama yang dipercayai. Jadi, pada saya, set ini memang berbaloi dan mampu dibeli oleh semua orang. 

 


Berminat???

Jom order cepat=cepat…..apa tunggu lagi !!!!!

KLIK SINI