Pernah tak anda merasakan pada satu-satu masa yang anda 'give up' untuk meneruskan perniagaan anda kerana kecewa dengan sambutan dari pelanggan atau pun bakal pelanggan anda.. Setelah kita penat menyediakan santapan untuk mereka...rupanya mereka tidak menghargainya...wohhh.. kecewa tak terkata tuh...pernah rasa tak?

Tapi itulah cabaran yang kita perlu tempuh dalam dunia perniagaan walaupun kecil tapi dari yang kecil itulah terbinanya empayar...betul tak?  Bak kata arwah ayah akk alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan...simpulan bahasa itulah yang selalu di katakan pada akk...huhu.. sodih bila kenang arwah yang telah pun tiada lebih dari 15 tahun dulu..

Kena redho je ke tanpa ada rasa untuk berusaha membaiki setiap kelemahan kita? Akk mengaku akk juga mengalami perkara yang sama tapi tak mahu berhenti di situ...langkah harus diteruskan... Akk mula belajar basic balik...mungkin kita kurang ilmu...mula cari apa yang kurang dalam kita berniaga...

Rupanya berniaga online ni perlu selalu uptodate...ikut trend semasa rupanya...kita dok guna cara lama...kalau dulu just promosikan produk dalam media sosial garenti laku keras punyer..tapi sekarang saingan dah makin ramai..nak buat camner jika tertinggal ke belakang alamat business tutuplah... Banyak perkara yang perlu dipelajari bermula dari memilih produk untuk di jual hingga ke close sales dengan pelanggan..dan seterusnya dan seterusnya....

Tapikan yang pertama sekali kita kena ada website...sebab website itu platform kita sendiri jadi kena cari jalan ajak pelawat masuk ke website kita...orang kata tak kenal maka tak cintakan....Iye...kita ajak pelawat yang ada di media sosial itu yang mungkin ada juga terdiri dari follower, kenalan kita atau yang memang tak pernah kenal kita untuk datang melawat ke platform kita sendiri senang kata kedai kitalah.... Kalau memang kita memiliki kedai sendiri apa yang perlu kita lakukan untuk mengajak orang yang lalu lalang masuk ke kedai kita? Tentu kita edarkan broshure, buat promosi, buat banner besar-besar tunjukkan kedai kita ada buat promosi..kannn..pendek kata kita akan mencari jalan agar maklumat yang tepat akan sampai pada pelawat-pelawat tersebut... (pelawat media sosial maksud akk)

So jom kita tengok apakah langkah-langkah yang perlu kita ambil untuk mempromosikan produk kita bukan di platform orang lain tapi platform kita sendiri...Website kita..Kedai Maya kita...atau 'rumah' kita... In shaa Allah akk akan bagikan tip yang akk belajar ni pada adik kakok semua... Bersambung minggu depan....

https://invol.co/aff_m?offer_id=100105&aff_id=110607&source=deeplink_generator

Related product

    Pernah tak anda merasakan pada satu-satu masa yang anda 'give up' untuk meneruskan perniagaan anda kerana kecewa dengan sambutan dari pelanggan atau pun bakal pelanggan anda.. Setelah kita penat menyediakan santapan untuk mereka...rupanya mereka tidak menghargainya...wohhh.. kecewa tak terkata tuh...pernah rasa tak?

    Tapi itulah cabaran yang kita perlu tempuh dalam dunia perniagaan walaupun kecil tapi dari yang kecil itulah terbinanya empayar...betul tak?  Bak kata arwah ayah akk alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan...simpulan bahasa itulah yang selalu di katakan pada akk...huhu.. sodih bila kenang arwah yang telah pun tiada lebih dari 15 tahun dulu..

    Kena redho je ke tanpa ada rasa untuk berusaha membaiki setiap kelemahan kita? Akk mengaku akk juga mengalami perkara yang sama tapi tak mahu berhenti di situ...langkah harus diteruskan... Akk mula belajar basic balik...mungkin kita kurang ilmu...mula cari apa yang kurang dalam kita berniaga...

    Rupanya berniaga online ni perlu selalu uptodate...ikut trend semasa rupanya...kita dok guna cara lama...kalau dulu just promosikan produk dalam media sosial garenti laku keras punyer..tapi sekarang saingan dah makin ramai..nak buat camner jika tertinggal ke belakang alamat business tutuplah... Banyak perkara yang perlu dipelajari bermula dari memilih produk untuk di jual hingga ke close sales dengan pelanggan..dan seterusnya dan seterusnya....

    Tapikan yang pertama sekali kita kena ada website...sebab website itu platform kita sendiri jadi kena cari jalan ajak pelawat masuk ke website kita...orang kata tak kenal maka tak cintakan....Iye...kita ajak pelawat yang ada di media sosial itu yang mungkin ada juga terdiri dari follower, kenalan kita atau yang memang tak pernah kenal kita untuk datang melawat ke platform kita sendiri senang kata kedai kitalah.... Kalau memang kita memiliki kedai sendiri apa yang perlu kita lakukan untuk mengajak orang yang lalu lalang masuk ke kedai kita? Tentu kita edarkan broshure, buat promosi, buat banner besar-besar tunjukkan kedai kita ada buat promosi..kannn..pendek kata kita akan mencari jalan agar maklumat yang tepat akan sampai pada pelawat-pelawat tersebut... (pelawat media sosial maksud akk)

    So jom kita tengok apakah langkah-langkah yang perlu kita ambil untuk mempromosikan produk kita bukan di platform orang lain tapi platform kita sendiri...Website kita..Kedai Maya kita...atau 'rumah' kita... In shaa Allah akk akan bagikan tip yang akk belajar ni pada adik kakok semua... Bersambung minggu depan....

    https://invol.co/aff_m?offer_id=100105&aff_id=110607&source=deeplink_generator

    Related product

      Kenali Trending Masa Kini

      Pernah tak anda merasakan pada satu-satu masa yang anda 'give up' untuk meneruskan perniagaan anda kerana kecewa dengan sambutan dari pelanggan atau pun bakal pelanggan anda.. Setelah kita penat menyediakan santapan untuk mereka...rupanya mereka tidak menghargainya...wohhh.. kecewa tak terkata tuh...pernah rasa tak?

      Tapi itulah cabaran yang kita perlu tempuh dalam dunia perniagaan walaupun kecil tapi dari yang kecil itulah terbinanya empayar...betul tak?  Bak kata arwah ayah akk alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan...simpulan bahasa itulah yang selalu di katakan pada akk...huhu.. sodih bila kenang arwah yang telah pun tiada lebih dari 15 tahun dulu..

      Kena redho je ke tanpa ada rasa untuk berusaha membaiki setiap kelemahan kita? Akk mengaku akk juga mengalami perkara yang sama tapi tak mahu berhenti di situ...langkah harus diteruskan... Akk mula belajar basic balik...mungkin kita kurang ilmu...mula cari apa yang kurang dalam kita berniaga...

      Rupanya berniaga online ni perlu selalu uptodate...ikut trend semasa rupanya...kita dok guna cara lama...kalau dulu just promosikan produk dalam media sosial garenti laku keras punyer..tapi sekarang saingan dah makin ramai..nak buat camner jika tertinggal ke belakang alamat business tutuplah... Banyak perkara yang perlu dipelajari bermula dari memilih produk untuk di jual hingga ke close sales dengan pelanggan..dan seterusnya dan seterusnya....

      Tapikan yang pertama sekali kita kena ada website...sebab website itu platform kita sendiri jadi kena cari jalan ajak pelawat masuk ke website kita...orang kata tak kenal maka tak cintakan....Iye...kita ajak pelawat yang ada di media sosial itu yang mungkin ada juga terdiri dari follower, kenalan kita atau yang memang tak pernah kenal kita untuk datang melawat ke platform kita sendiri senang kata kedai kitalah.... Kalau memang kita memiliki kedai sendiri apa yang perlu kita lakukan untuk mengajak orang yang lalu lalang masuk ke kedai kita? Tentu kita edarkan broshure, buat promosi, buat banner besar-besar tunjukkan kedai kita ada buat promosi..kannn..pendek kata kita akan mencari jalan agar maklumat yang tepat akan sampai pada pelawat-pelawat tersebut... (pelawat media sosial maksud akk)

      So jom kita tengok apakah langkah-langkah yang perlu kita ambil untuk mempromosikan produk kita bukan di platform orang lain tapi platform kita sendiri...Website kita..Kedai Maya kita...atau 'rumah' kita... In shaa Allah akk akan bagikan tip yang akk belajar ni pada adik kakok semua... Bersambung minggu depan....

      https://invol.co/aff_m?offer_id=100105&aff_id=110607&source=deeplink_generator

      Related product

        Leave a Reply

        Your email address will not be published.


        *